NARAVNE SMREKE

 

 

Pošiljka snega je že napovedana, vsi že čutimo decemberski utrip, manjka samo še pika na i...

Da bodo prazniki še bolj praznični nas obiščite in si izberite svojo naravno smrečico, ki bo v vaš dom prinesla vonj po gozdu in pričarala praznično vzdušje.

Pohitite....

 

  

OBVESTILO

 

Cenjene kupce sadovnjaka Resje obveščamo, da je prodajalna v sadovnjaku z dnem 6.12.2017 ZAPRTA. Jabolka sorte zlati delišes lahko kupite v naši kmetijski trgovini v Lescah, vendar z nakupom ne odlašajte predolgo, kajti tudi ta bodo kmalu pošla. K nakupu okusnih gorenjskih jabolk vas ponovno vabimo prihodnje leto in držimo pesti, da nam narava prihodnje leto ne bo prizadejala tolikšne škode kot v letošnjem letu.

 

  

BON ZA BREZPLAČNO KAVO V ČEBELARSKEM CENTRU - KAVARNA PANJ

 

 

Ob nakupu nad 20€, vam v mesecu decembru podarimo darilni bon - 1x brezplačna kava v Kavarni Panj, ki se nahaja v Čebelarskem centru v Lescah.

 

  

ZAHVALA VRTCU GORJE

 

Otroci so resnično zaklad in njihova domišljija je brezmejna in ta pester domišljijski svet so nam v slikah ponazorili otroci iz vrtca Gorje. Za prečudovite slike se zahvaljujemo vzgojiteljicam in pomočnicam vrtca v Gorjah, naša največja zahvala pa otrokom za te čudovite izdelke. Slike si lahko ogledate v naši kmetijski trgovini v Lescah, kjer krasijo vhod v svet igrač.

 

 

  

PESTRA IZBIRA IGRAČ ZA NAJMLAJŠE, NEKOLIKO VEČJE IN MLADE PO SRCU

 

   

 

  

 

  

   


BOŽIČKOV POPUST NA VSE OTROŠKE IGRAČE OD 18.12. - 24.12.2017

 

- 15%

 

  

AKCIJA DECEMBER 2017 ZA LASTNIKE ZADRUŽNE BONUS KARTICE

 

 

TKANINA ZIMSKA 2,1X10ČREVA SVINJSKA TANKA 30/32 25M 

ČREVA GOVEJA OKROGLA 43/46 30MLEDIS 10 KGKOLOFONIJA KRISTAL 1 KG 

KOLOFONIJA MOKA DOZE 500MLEMAJLIRANA POSODA NA KG TERCA, HOSTA

 

  

 

  SLOVENSKI KAKI VANILIJA SORTE TIPO, POREKLO GORIŠKA BRDA - KMETIJA MAVRIČ

 

 

 

  

  KRUH

 

Vsak torek svež kruh, pečen v kmečki peči kmetije Lužar ( polbeli in črni, s semeni, pirin, rženi, mešani ).

 

  

 

  

  

 

SVEŽA SKUTA PRIDELANA NA TRADICIONALEN NAČIN KMETIJE BERAVS

 

 

  

PREVZEM ODPADNE FOLIJE

 

 

Kot ste že seznanjeni, lahko v naši zadrugi oddate odpadno folijo od silažnih bal in silosov. Naj vas ponovno spomnimo, da mora biti folija čista ( brez prsti in večje umazanije ) in ne sme vsebovati silažne mrežice.

Odvoz folije lahko naročite osebno ali preko telefona v komerciali ali v trgovini, lahko pa jo tudi osebno dostavite. Ob prevzemu vam bomo izpolnili potrdilo o prevzemu odpadka.

V kolikor bo delavec, kateri bo folijo prevzel smatral, da folija ni ustrezna le-takšne ne bo odpeljal. Odvoz/oddaja neustreznhe folije je plačljiva.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel. : 04 53 53 619 ( komerciala ) ali 04 53 53 623 ( trgovina ).

  

20% POPUST ZA ČLANE KLUBA GAIA

 

 

  

DARILNI PAKETI 2017

 

Ali tudi Vi vsako leto čakate na zadnji trenutek in nato v naglici izbirate darila za svoje sodelavce, poslovne partnerje, bližnje... Da letos ne boste v zadregi, smo v KGZ Sava z.o.o., Lesce pripravili tri privlačne pakete, ki vsebujejo le naše lastne izdelke iz našega sadovnjaka Resje pri Podvinu, ki so 100% naravni, brez dodatkov in konzervansov.

 

 Podarite domače in zdrave izdelke....

 

  

SPREMENJEN DELOVNI ČAS PRODAJALNE V SADOVNJAKU RESJE

 

 

Cenjene stranke in obiskovalce sadovnjaka Resje obveščamo, da bo od ponedeljka 18.9.2017 prodajalna v sadovnjaku Resje odprta od ponedeljka - petka od 8:00 - 16:00, ter ob sobotah od 8:00 - 12:00.

 

  

 

SMREKOVI PELETI

 

 

Indijansko poletje se nam vztrajno umika, nizke temperature pa so se naselile tudi v bivalne prostore. Da vas ne bo zeblo, vas v naši ponudbi že čakajo preverjeni in vrhunski SMREKOVI PELETI HASSLACHER.

 

Za naročila pokličite komercialo na tel. : 04 53 53 619 ali pa nas obiščite v naši kmetijski trgovini v Lescah.

 

 Toplota, ki diši po gozdu....

 

  

PONUDBA TELIC

 

 

 

- TELIČKE ZA PLEME ČB PASME STARE OD 14 - 30 DNI 5€/KG

- TELICE ZA PLEME ČB PASME STARE 1 LETO NEBREJE PRED OSEMENITVIJO, CENA 800€/KOM.

- TELICE ZA PLEME ČB PASME BREJE 7 MESECEV, CENA 1300€/KOM.

 

Za vse informacije se obrnite na g. Kristjana Jorasa, na tel. št. 040 863 158

 

  

 

 

Cenjene stranke obveščamo, da sedaj naše izdelke kot so jabolčni sok in kis, jabolčne krhlje, ter ajdovo moko, sedaj lahko kupite tudi v trgovini GREGOR, ki se nahaja v Mostah pri Žirovnici, ter v PEKARNI MAGUŠAR v Lescah.

 

  

SVEŽE DOMAČE MLEKO

 

Od 13.4.2016 dalje vam v naši trgovini nudimo sveže domače mleko !

 

Vabljeni 

   

KMETIJSKA MEHANIZACIJA IN REZERVNI DELI

 

Nudimo vam dobavo različne kmetijske mehanizacije, rezervnih delov in orodja ter strojev za dom in vrt. Več informacij najdete tukaj

  

ODKUP SVEŽE ZELENJAVE

Slovenski potrošnik se vedno bolj zaveda pomena lokalno pridelane hrane; pridelki kateri imajo kratko transportno pot ( od pridelovalca do potrošnika ) so kvalitetnejši in z večjo vsebnostjo vitaminov. Vzporedno s to ozaveščenostjo je tudi povpraševanje po celotni ponudbi zelenjave večje. Ob uvedbi Domačega kotička pred tremi leti, širimo svojo ponudbo Domačega kotička na svežo zelenjavo lokalnih kmetov članov in ostalih pridelovalcev.

 

V kolikor ste med tistimi, ki imate tovrstne tržne viške in ste zainteresirani po sodelovanju z nami, ste lepo vabljeni, da vašo ponudbo oddate osebno v komerciali zadruge ali v elektronski obliki na e-naslov tadeja.kuncic@kgz-sava.si. Za vse dodatne informacije amo vam na voljo na tel. št. 04/ 53 53 619 ( Tadeja Kunčič ), kjer vam bom z veseljem odgovorila na vaša vprašanja.

  

AJDOVA MOKA LASTNE PRIDELAVE

 

CVETOČA AJDA V SADOVNJAKU RESJE


Vabimo vas k nakupu ajdove moke, pridelane v našem sadovnjaku v Resjah. 

 

Nekaj let je bila ajda pozabljena, počasi je izginjala z naših polj. Nadomestila jo je predvsem silažna koruza. Z novimi spoznanji o koristnosti ajde v prehrani se sedaj počasi vrača na naša polja in krasi krajino s svojimi belimi in rdečkastimi cvetovi, ki so odlična paša za čebele. Ajda je okolju prijazna rastlina saj obilnega gnojenja in herbicidov ne prenaša, zato je primerna za ekološko pridelavo. Zaradi svojega pozitivnega vpliva na tla je odlična poljščina v sadovnjaku pred sajenjem novih nasadov jablan.

Ajda ne spada med trave tako kot druga žita, njena bližnja sorodnika sta kislica in rabarbara. Ne vsebuje glutena zato je primerna za bolnike s celiakijo. Zaradi velike vsebnosti antioksidantov in dobrega učinka na prebavo, ajda preprečuje raka.

Ajdovo moko lahko pripravljamo na različne načine. Odličen je ajdov kruh z orehi, razna peciva, ajdovi krapi, mogoče pa je najbolj znana pri nas po ajdovih žgancih, ki so lahko samostojna jed ali priloga.

 


 

DOMAČI KOTIČEK

 

Izdelki in pridelki našega DOMAČEGA KOTIČKA izvirajo iz lokalnega okolja. V njem med drugim najdete:

~ suhomesnati izdelki, zaseka

~ med

~ rezanci, makaroni

~ kislo zelje in repa

~ mlečni izdelki

~ vino

~ EKO moka in žitarice

~ sok in kis

~ piškoti

~ domači zeliščni čaj

~ jabolka, krompir, čebula

 - poltrdi in polmehki siri COTKO

- drobno pecivo, slaščice MARTA

- vinotoč vinske kleti VIpava...

  


 

PONUDBA VIN V NAŠEM VINOTOČU AGROIND VIPAVA

  

 

- BARBERA-MERLOT: 1,75 €

- SAUVIGNON: 2,20 €

- MALVAZIJA: 1,95 €