Zgodovina trgovine

Začetki trgovine segajo v čas pred letom 1960, ko so ob takratnem sedežu uprave v Radovljici odprli trgovino s kmetijskim repromaterialom. Leta 1971 ji je sledilo odprtje živilske trgovine s poudarkom na prodaji kmetijskih pridelkov in izdelkov ( prodajali so kruh manjše lokalne pekarne, domače sveže kislo zelje, kumarice, paradižnik, skuto, jajca, krompir.. ).

 

Pozimi leta 1983 so se uprava in trgovina preselili na zdajšnjo lokacijo v Lesce. Tam je trgovina dobila svoje prodajne prostore poleg poslovnih prostorov, ter kletni prostor za namen skladiščenja kmetijskega repromateriala.

 

Do danes je trgovina doživela še dve prenovi, in sicer leta 2000 z manjšo adaptacijo, ter leta 2008 s celovito prenovo.

 

Leta 1991 smo za kratek čas odprli še trgovino s kmetijsko-tehničnim blagom v Kranjski Gori.

 

Današnja trgovina Lesce se nahaja v prostorih upravne stavbe v Lescah, nasproti Mercator centra in oskrbuje tako kmete, vrtičkarje in ostale.

 

Trgovina ima zaradi samopostrežnega načina izbire, celoten pregled nad ponudbo, hkrati pa smo ohranili oseben odnos do strank, pri katerem nudimo pomoč pri izbiri in pa svetovanje pri nakupu, seveda upoštevajoč, da si tega stranka želi, ter, da to dopušča čas. Da je naš trud pravilen nam vedno znova potrjujejo zadovoljni kupci, ki se radi vračajo v našo trgovino.

 

Trgovina je odprta od ponedeljka do petka med 8. In 19. uro, ter ob sobotah med 8. in 12. uro.

 

Večje količine naročenega blaga z lastnim prevozom dostavimo tudi na dom.